![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem w trakcie czytania książki "PHP, mySql od podstaw". Utknąłem w dziale wstawianie danych z serwera mysql w skrypt PHP wyświetlający je w postaci tabeli. Oto kod:
'$movie_header' wstawia dane elegancko w tabele, natomiast dane pobrane z serwera są wyświetlane pod tabelą w jednej linii. Sprawdzałem to na 3 przeglądarkach. Czy sposób kodowania przedstawiony w książce jest przestarzały czy może ja popełniłem gdzieś błąd? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi. Ten post edytował antc111 12.11.2014, 16:45:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ksiązka jest stara bo powinna się korzystać z mysqli, a na php 5.5 wyskakuje o tym komunikat w postaci błędu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 105 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym od razu PDO zalecał. Poważnie, nie ma sensu uczyć się z książki, z której pochodzi ten kod, jeśli czerpie ona z przestarzałych rozwiązań.
Co do pytania, to kończysz tabelę </table> już w nagłówku, więc dane wędrują pod tabelę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kreatiff rzeczywiście miałeś racje. Wystarczyło nie zamykać tabeli w nagłówku, a błąd ten powielany jest w książce wielokrotnie. Wiem że książka jest przestarzała, ale chciałem ją szybko "przelecieć" aby poznać podstawy mechanizmów. Mam nadzieje że nie zajmie mi to więcej niż 2 tygodnie więc oprócz złych nawyków, których raczej nie przyswajam nie ma "krzywdy". Wielkie dzięki za pomoc. A co polecacie na początek co jest jeszcze w miarę aktualne?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 11:59 |