![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym uzyskać pomoc przy napisaniu skryptu, który pobierze dane z tabeli html, wrzuci je do bazy mysql, a następnie wyświetli w lekko zmienionej formie. Skrypt html wygląda następująco: W jaki sposób pobrać te dane aby były ładnie poukładane w bazie mysql - w sensie każda kolumna osobno? Trochę poczytałem i najpierw używam funkcji file_get_contents, natomiast dalej preg_match - niestety to drugie to dla mnie czarna magia. Czy mógłby mi ktoś z tym pomóc, doradzić? Byłbym wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam Witam ponownie! Stworzyłem już coś, jednak poprosiłbym o naprowadzenie. Dlaczego :
to nie działa, natomiast to:
już tak? Gdzie robię błąd? Ten post edytował knypraca 9.11.2014, 17:39:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ w przykładzie który podałeś dałeś za dużo (.*)?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, skrypt chodzi dobrze.
Jakby ktoś miał podobny problem to chodziło o białe znaki. Wystarczyło wstawić \s+ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:00 |