![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej! Napisałem sobie kod na to, że po emailu wyszukuje mi z bazy danych nazwe użytkownika i to działa to, że gdy dam w metode to, czyli
to normalnie wyskakuje na stronie Nick: "i tu właśnie mój nick", ale co jeżeli chce np z innej klasy pobrać ten nick tą samą metodą? Próbowałem zapisać wynik w zmiennej i potem to zdobywać przez funkcje, ale to mi nie działa :c Ten post edytował doknes 5.11.2014, 15:57:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To moze uraczysz nas kodem ktory ci nie dziala? Skad mamy wiedziec co zrobiles źle.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To moze uraczysz nas kodem ktory ci nie dziala? Skad mamy wiedziec co zrobiles źle.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czemu uzyles $this ? Nigdzie tu nie widze klasy
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czemu uzyles $this ? Nigdzie tu nie widze klasy No dobra, wyrzucając "$this->" dalej nic się nie pojawia, a jaśniej to nie pojawia się nic z kodu poniżej "?>" nawet "Twój nick:"
|
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze: do wyswietlenia czegos w php uzywa sie ECHO
Po drugie: każdą instrukcje w php kończy się srednikiem Po trzecie: włącz wyswietlanie bledow w php.ini To takie podstawy piszącego w php. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze: do wyswietlenia czegos w php uzywa sie ECHO Po drugie: każdą instrukcje w php kończy się srednikiem Po trzecie: włącz wyswietlanie bledow w php.ini To takie podstawy piszącego w php. Co do pierwszego i drugiego to zrobiłem tak a co do trzeciego, to pliki mam na hoście a nie na komputerze i tam nie mam dostępu do php.ini |
|
|
![]()
|
|
A wywal te A, bo to jest link a ty w ogole z tego nie korzytasz jak z linka
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Czyli mowisz, ze to:
echo "Nick: " . $row["username"]."<br>"; ci sie wyswietla, ale juz poniżej tekst "Twoj nick" sie nie wyswietla? edit: no tak, przeciez dales: return true; to nic dziwnego ze nic ponizej ci sie nie wykonuje..... ty patrz czego uzywasz i do czego :/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czyli mowisz, ze to: echo "Nick: " . $row["username"]."<br>"; ci sie wyswietla, ale juz poniżej tekst "Twoj nick" sie nie wyswietla? edit: no tak, przeciez dales: return true; to nic dziwnego ze nic ponizej ci sie nie wykonuje..... ty patrz czego uzywasz i do czego :/ hyhy :3 Już działa. Dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:31 |