![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale. Mam taką strukturę plików:
Chodzi o to że w pliku init mam funkcje set_include_path oraz funkcje __autoload. Plik init.php jest includowany do index.php Jeśli w index.php chcę wywołać klasę registry (plik /core/registry.php) to dostaję błędy. init.php
index.php
błędy: .;C:\xampp\php\PEAR Warning: include_once(registry.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\wildcms\core\init.php on line 19 Warning: include_once(): Failed opening 'registry.php' for inclusion (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR;/core/main;/core/libs;/core/config;/app/controllers;/app/views;/app/models;/app/libs') in C:\xampp\htdocs\wildcms\core\init.php on line 19 Fatal error: Class 'registry' not found in C:\xampp\htdocs\wildcms\index.php on line 3 Próbowałem już na innych serwerach(wamp, xamp) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o PSR-0 i PSR-4
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No poczytałem i nie bardzo rozumiem co mam złe?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod include_path='.;C:\xampp\php\PEAR;/core/main;/core/libs;/core/config;/app/controllers;/app/views;/app/models;/app/libs' Co tu jest nie tak?
Ten post edytował redeemer 29.10.2014, 14:22:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie mam pojęcia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
/app/views;
Czy Twoja aplikacja naprawdę leży w GŁÓWNYM KATALOGU twojego komputera? Smiem w to wątpic.... No i skoro używasz windows, to uzywaj zapis sciezek windowsowych. Poza tym ustawianie petryliard include_path by ladowac "automatycznie" klasy to jakies nieporozumienie... Includuj klasy przy pomocy pelnych sciezek do nich i nie kombinuj bez sensu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:42 |