![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Robię właśnie panel rejestracyjny na stronę i chcę przy sprawdzaniu poprawnosci danych dodać wyrażenia regularne. Otóż udało się, jednak w przypadku gdy jako pierwsza litera występuje polski znak to wywala mi błąd. Natomiast gdy polski znak znajduje się dalej to nie ma problemu. Proszę o wyjaśnienie w czym jest problem?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No bo jak ktos podał pierwszą litere inną niż ś czy ł to wywalasz blad.
Swoja drogą nie kumam tego zapisu {1}+ No albo chcesz by cos bylo dokladnie jeden raz, albo wiele razy. Powinno byc albo {1} albo + |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie problem w tym, że wywala mi błąd jak pierwszą literą jest Ł lub Ś. A co do zapisu być może coś źle rozumuję, ale chciałem uzyskać coś takiego, że {1}czyli tylko pierwsza liter jest z przedziału[A-ZŁŚ], a reszta z tego drugiego. Coś nie tak jest z tym zapisem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ale chciałem uzyskać coś takiego, że {1}czyli tylko pierwsza liter jest z przedziału[A-ZŁŚ], a reszta z tego drugiego. Coś nie tak jest z tym zapisem? No to pytam się, po co ci tam jeszcze ten plus? Napisalem wyraźnie, ze wystarczy samo {1} gdyż to wlasnie okresla liczbe.
|
|
|
![]()
|
|
No już czaję. Sorry za kłopot. Nie zrozumiałem tego z początku, ale zmieniłem i działa pięknie. Dziękuję. Temat zamknięty
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 03:23 |