![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 1 Dołączył: 3.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam nadzieje, ze bedziecie mi w stanie pomoc. Problem dotyczy, raczej poczatkujacego, zagadnienia z Sonaty. Otoz probuje stworzyc relacje one to many pomiedzy dwoma klasami, cos na wzor prostego przykladu Posta i Komentarzy. Tylko u mnie jest to Car i CarRevision. Klasa Car ma swoje id, opis itp. CarRevision ma zadeklarowana relacje do Car przez car_id. Teraz probuje osiagnac to co stoi tutaj w dokumentacji w punkcie 4.6 Create Child Admins http://sonata-project.org/bundles/admin/2-...chitecture.html Czyli aby pod przykladowym linkiem /car/{id}/carrevision/list miec spis rewizji dla danego car_id. Wg dokumentacji, nalezy a) dodac metode AddChild w konfiguracji
oraz (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) dodac parentAssociationMapping w klasie admin obiektu, ktory ma byc owym dzieckiem
U mnie wyglada to tak Config
Klasa admin
I teraz nie rozumiem, czy to juz jest rzekomo koniec konfiguracji? Przy takim kodzie i konfiguracji jak powyzej, dostaje blad o braku w klasie Admin zmiennych baseRouteName i baseRoutePattern. Te z za bardzo nie wiem jak ustawic dla 'dziecka'. I czemu wogole u mnie system tego sie domaga. URL /projekt/comparison/car/1/carrevision/list pokazuje mi 'no route found'. Czego to brakuje albo co jest zle? Z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:29 |