![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobieram z adresu URL kilka parametrów, a później dodaje rekord do bazy, np.:
zapytanie wygląda tak:
I teraz można dokleić do tego jakieś zapytanie gdyby ktoś poznał link do tego skryptu? Bo sql injection to chyba odpada bo nie działa przy insert? Czy mysql_real_escape_string w zupełności wystarczy? Powiem szczerze że już od dłuższego czasu mam wiekszą stronkę online a dopiero teraz przez przypadek to znalazłem i zastanawiam się czy jest bezpiecznie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) próbuje sam siebie zaatakować (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj się terminem bindowania w PDO.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chce pdo ani nic podobnego, chce po prostu poznać odp na moje powyższe pytanie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie jest bezpiecznie. Nie ma znaczenia czy robisz insert, update czy delete.
Jak już koniecznie chcesz ściągać parametry z get-a do zapytania to pozbądź się wszystkich znaków nie alfanumerycznych. Np. wyrażeniem regularnym.
PS. podaj linka do tej stronki. Też bym popróbował. Ten post edytował b4rt3kk 15.10.2014, 17:33:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 33 Dołączył: 8.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli są to współrzędne opisywane liczbowo, to możesz srawdzać, czy w gecie podawana jest liczba
zwraca true lub false albo
Ten post edytował borabora 15.10.2014, 17:51:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 09:50 |