![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 30.09.2010 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pole do wpisywanie treści i tam koniecznie musze wpisywać zanki specjalne. I tu pojawia się problem bo zawsze gdy robie zapis do bazy to w bazie pojawiają się znaki zapytania. Dodam iż przepuszczam to przez funkcję mysql_real_escape_string, próbowałem też z addslashes ale nic. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze tak się zastanawiam dlaczego tyle ludzi ma problemy z jakimś dziwnym kodowaniem. Jak żyję nie miałem takiego problemu. Hmm... Zastanówmy się, pracujesz na Win?
Ad pytania pokaż co wkładasz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nie rozumieją podstaw. Kto by sobie zawracał głowę taką głupotą jak tu frameworki czekają (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Prawie na pewno nie ustawiasz kodowania dla połączenia albo strony. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co masz na myśli poprzez znaki specjalne? Może chodzi Ci o polskie znaki diakrytyczne? Jeśli tak to:
1. Sprawdź kodowanie znaków w bazie 2. Sprawdź kodowanie znaków na stronie 3. Sprawdź kodowanie samego pliku ze skryptem 4. Wskaż bazie danych, że operuje w tym momencie na danym kodowaniu znaków (SET NAMES 'encoding') |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:03 |