![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie
Są to dość teoretyczne rozwarzania, a kod jest napisany przez mnie z czystej ciekawości czy coś takiego da się zrobić, taki system poprawiania "hurtowo"danych z DB. I. pobiera dane z DB II. wyświetlam je w formularzu III pola formularza mają nazwę: ++i IV. poprawiam co potrzebóje V. przy pomocy pętli for updejtuje DB teraz kod:
Wszystko działa pięknie do momentu update. Skrypt czyści wszystkie pola kolumny tabeli, zamiast dodawać poprawione dane. Dlatego moje pytanie brzmi, czy to w ogóle da się zrobić? A jeżeli tak, to gdzie mam zacząć szukać błędu? Sprawdziłam, tablica POST na pewno poprawnie przejmuje dane z formularza. Czyli problem jest gdzieś w miejscu wkładania ich do DB. Tylko gdzie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
brakuje WHERE w UPDATE
Ten post edytował Damonsson 11.10.2014, 22:19:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Spróbowałam dodać klauzurę WHERE - zadziałało pod tym wzgledem, że zamienia wszystkie dane w DB na to, co wpisałam w pierwszym z okienek formularza. A ja potrzebuje aby hurtowo zamieniało wszystkie dane z tabeli, ale na różne dane. Powiedzmy, że mam w BD ( i wyświetlam, każdą daną w swoim input) a g <- potrzebuje by było "b" c d wyślij Wyświetlam, zamieniam tę jedną daną i hurtowo wysyłam wszystko do DB. Każda z tych danych jest w oddzielnym wierszu tabeli. Czy to w ogóle możliwe? A może da się to zrobić inaczej? Ten post edytował eFK 12.10.2014, 14:51:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj jakiś kurs PHP + MySQL. To przedszkole, a nie żłobek.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kilka miesięcu temu robiłem coś podobnego u siebie. Pobierasz całą tabele i każde z pół przypisujesz odpowiedniemu polu html np. z value. Można to zrobić w pętli itp.
zobacz przykład:
Oczywiście kod można przerobić dowolnie i pobrać wszystkie rekordy z bazy (powyżej pobiera jeden). Wówczas całość wypisujesz w pętli. Jeżeli źle cie zrozumiałem to sorka (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Forti: trochę mnie źle zrozumiałeś. U ciebie każde pole inputu ma swoją niepowtarzalną nazwę (battle, tag, archiv itd) i jest powiazane z konkretną kolumną tabeli.
U mnie co prawda każde pole input tez ma swoją niepowtarzalną nazwę, ale stworzoną przez przyrastanie zmiennej o 1. I jeżeli chodzi o wyświetlanie w ten sposób danych z DB to działa. Ale w drugą stronę, przy UPDATE już sprawia problemu. Ale pewnie wynika to z mojej małej wiedzy. Damonsson: Możesz poradzić coś dobrego do poczytania na temat php/mysql? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:33 |