![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Dawno nie odwiedzałem forum bo nie potrzebowałem pomocy. Szukałem już po google i po różnych innych stronach rozwiązania mojego problemu.
Otóż sprawa przedstawia się tak. Piszę właśnie stronę dla swojej klasy w szkole i chciałem ułatwić innym sprawę dodawania zdjęć do galerii. Strona jest napisana w HTML i chciałem umieścić w niej skrypt PHP który wyciąga obrazki z folderu o nazwie "zdjecia" i umieszcza je w 3 kolumnach o 4 wierszach. Znalazłem podobno działający skrypt i umieściłem go w miejscu w którym chcę aby on był wykonywany. Niestety nie udało mi się uruchomić skryptu i nie wiem co robię źle albo co jest źle napisane. Proszę o pomoc. Kod Strony:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Musisz miec zainstalowane php
2) Plik, w ktory wlozyles skrypt php ma byc plikiem .php a nie .html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy pomoże samo zmienienie rozszerzenia pliku html na php?
Edit. Czy mógł by mi ktoś pomóc to zrobić? Podeślę potrzebne pliki Ten post edytował jugo499 8.10.2014, 15:51:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jesli serwer obsluguje php, to jest szansa, ze skrypt sie wykona. Ale czy poprawnie to czort wie. Zobaczysz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Jesli serwer obsluguje php, to jest szansa, ze skrypt sie wykona. Ale czy poprawnie to czort wie. Zobaczysz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Serwer posiada pełną obsługę PHP lecz zmiana rozszerzenia pliku nic nie zmieniła. Może ktoś zna jakąś inną dobrą i sprawdzoną metodę jak w HTML'u stworzyć galerie zdjęć która automatycznie po wrzuceniu nowych zdjęć umieści je na stronie bez konieczności edytowania kodu strony? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 8 Dołączył: 8.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3 dyszki i masz zrobione (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
3 dyszki i masz zrobione (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) OK Może być przelewem? Poradziłem sobie sam... Ale dzięki chłopaki za cenne rady Pomógł dla nospor'a Dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 19:24 |