![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2003 Skąd: Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Korzystam z FPDF przy generowaniu dokumentów pdf Mam jednak problem z uzyskaniem polskich znaków. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Męczę się już z tym od dłuższego czasu Proszę pomóżcie. Będę bardzo wdzięczny ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wydaje mi się, że temat jest na tyle szeroki, żeby lądować w php-pro. Zerknij do opisu na temat kodowania i czcionek na głównej stronie projektu.
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2003 Skąd: Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Treść tej strony już przerabiałem.
Tylko, że wciąż nie potrafię uzyskać polskich znaków !!! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2002 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postępując wedługo zlinkowanego powyżej opisu dodawania czcionek do FPDF-a nie powinieneś mieć problemów zarówno z polskimi, jak i innymi znakami. Zwróć tylko uwagę na odpowiednią stronę kodową podczas generacji czcionki, być może używasz np. CP-1252 zamiast CP-1250.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystając z FPDF wygenerowałem sobie czcionki z tablicą kodową ISO-8859-2 (courier i times).
Wszystkie polskie literki pojawiły się oprócz ż i Ż (duże i małe z z kropką). Będę wdzięczny za informacje dlaczego tak się stało ?! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam!
Już znalazłem swój bląd. Wszystko działa. Pozdrawiam jcz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
ujarzmilem polskie znaki w FPDF zgodnie z instrukcja http://www.fpdf.org/en/tutorial/tuto7.htm problem jest taki, ze polskie literki maja dziwne odstepy od innych - wyglada to nieestetycznie. wygenerowalem przykladowy plik z uzyciem roznych czcionek, zeby bylo widac o co chodzi: http://kajet.net/plik.php?id=151 czy ktos spotkal sie z takim problemem? może to kwestia ustawien TeX'a? ![]() Ten post edytował x11100b 20.05.2010, 09:14:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:07 |