![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie odnośnie tworzenia abstrakcyjnych entity oraz dziedziczenia ich. Mam takie entity: - AbstractEntity - posiada pola: Status, isDeleted, ... itp - AbstractCreatedByEntity - dziedziczy po AbstractEntity i ma dodatkowe pole $createdBy, które posiada referencję do AbstractUser - AbstractUser - dziedziczy po klasie AbstractEntity i po interfejsie FosUserBundle\User - User - dziedziczy po AbstractUser - File - dziedziczy po AbstractCreatedByEntity. W klasach abstrakcyjnych(AbstractEntity, AbstractCreatedByEntity, AbstractUser) dodałem adnotację: @MappedSuperclass, żadna z tych klas nie ma adnotacji @Entity. Natomiast klasy File oraz User mają adnotację @Entity, @Table oraz odpowiednie łączenie tabel @ManyToOne, @ManyToMany itp... Po wykonaniu polecenia: php app/console doctrine:schema:update --force mam błąd:
Jak dodam w klasie AbstractUser adnotację @Entity to jest w porządku ale tworzy mi się dodatkowa tabela. Jest jakieś sensowne rozwiązanie na taki problem ? Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 08:51 |