![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy mógłby mi ktoś przedstawić jak zainstalować projekt w Symfony2 na hostingu? Na lokalnym serwerze wszystko działa, ale co do serwera hostingowego, to nie mogę sobie poradzić. Po prostu jakimś klientem FTP przesyłam folder z całą zawartością? Chodzi mi to, czy te katalogi główne (np. web,src,app) mają być w tym głównym folderze przy przesłaniu na hosting, czy przesyłać je z pominięciem tego nadrzędnego folderu? Po takiej operacji co dalej? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tyczy się nie tylko symfony a ile i innych frameworków które mają podobny układ katalogów. Tutaj generalnie chodzi o to że katalog /web jest twoim katalogiem /public_html a wszystko co jest poza /web powinno się analogicznie znajdować poza katalogiem /public_html. Czyli tak żeby dostęp do tych katalogów miał tylko serwer. Tutaj instrukcja jak to prosto zrobić: http://symfony.com/doc/current/cookbook/co...e-web-directory
Możesz też oczywiście poprostu całość wrzucić do public_html, ale wtedy pozostanie ci /web przy każdym linku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okej, dzięki. Jeszcze mam pytanie odnośnie baz danych. Na localhoscie bazy danych tworzyłem prostymi komendami w terminalu, a tu muszę wszystko ręcznie wprowadzać w phpMyAdmin.
Jest jakieś inne rozwiązanie, żebym mógł stosować te unixowe komendy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie masz dostępu do serwerowego shella, to jedynym sposobem będzie import/instalacja poprzez jakiś skrypt php, pokroju phpmyadmin. Po prostu na przyszłość nie wybieraj takich zwykłych serwerów, tylko szukaj jakichś shellów. Sam korzystam z mega taniego mydevil.net na którym mam to wszystko, plus więcej niż jaka kolwiek inna firma mi zaoferuje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 2 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś zdarzyło mi się użyć bundle, który udostępniał linię komend w przeglądarce.
Ale zdecydowanie lepszym pomysłem jest poszukanie hostingu z dostępnem do SSH. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tyczy się nie tylko symfony a ile i innych frameworków które mają podobny układ katalogów. Tutaj generalnie chodzi o to że katalog /web jest twoim katalogiem /public_html a wszystko co jest poza /web powinno się analogicznie znajdować poza katalogiem /public_html. Czyli tak żeby dostęp do tych katalogów miał tylko serwer. Tutaj instrukcja jak to prosto zrobić: http://symfony.com/doc/current/cookbook/co...e-web-directory Możesz też oczywiście poprostu całość wrzucić do public_html, ale wtedy pozostanie ci /web przy każdym linku. Apropo są hostingodawcy typu home.pl gdzie jak przekierujesz domenę na katalog /web nie jesteś w stanie dostać się wyżej do plików. Więc musisz caly projekt wpakować do katalogu public_html a kazde żądanie domeny przekierować za pomocą .htaccess na folder /web. Ostatnio tam stawiałem laravela który ma podobną strukture katalogów |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:50 |