![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: skąd-inąd. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniższa przykładowa klasa tworzy obiekt Car, mam problem ze zmianą wartości obiektu mając nazwę tej właściwości w formacie string (czyli mam "doors" a nie "$this->doors"), problem występuje w funkcji changeValue() ...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to ci chodzi?
czy
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: skąd-inąd. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chodzi mi o to, ze jak dodam do klasy kolejny atrybut np. windows i chcialbym wywolac funkcje
wtedy zmieni mi sie wartosc argumentu obiektu o nazwie windows ... W funkcji nalezy uzyc
albo lepiej zeby wyeliminowac problem zbednych spacji
i gotowe ![]() ALE: Swoja droga jestem ciekaw jak wywolac metody, ktorym nazwy zostaly przekazane w taki sam sposob jak powyżej, intuicyjnie sprobowalem ale ten sposob nie dziala wiec szukam innego, skutecznego... Ten post edytował grohu 29.11.2004, 19:43:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak?
-------------------- Com powiedział, powiedziałem.
|
|
|
![]()
|
|
tak, dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:01 |