![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt, którego zadaniem jest wpisywanie do wybranego pola w bazie danych ciągu znaków, który następnie jest obrabiany i pokazywany na stronie WWW, np.
Imię i nazwisko|data|telefon Imię i nazwisko|data|telefon Imię i nazwisko|data|telefon Imię i nazwisko|data|telefon itd. W panelu administracyjym dodaję kolejny wiersz, który ląduje na początku. Wiem, że można to zrobić inaczej - po prostu dodając rekord za rekordem do innej tabeli, ale uwierzcie mi - w tym wypadku to nie ma sensu. Problem pojawił się, gdy coś poszło nie tak i nowy ciąg zastąpił wszystko to, co było wcześniej, innymi słowy wszystko zostało skasowane. W jaki sposób mogę to zabezpieczyć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro wiesz że można to zrobić inaczej (czyt. poprawnie ) to tak zrób.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tym rzecz, że muszę mieć to w jednym polu - jest jakieś zabezpieczenie w SQL?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta, backup się nazywa.
|
|
|
![]()
|
|
pole jest aktualizowane w pewnych godzinach bardzo często, nawet co kilka sekund - ale przez jedną osobę
i w tym momencie coś poszło nie tak i dane się skasowały |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 10:19 |