![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam logowanie z wykorzystaniem php+MYSQL+sesje. Chciałem sobie jeszcze do tego dołożyć autologowanie takie jak np w phpbb. Szukałem już na forum ale nieznalazłem. Pewnie jakoś przez ciastka sie to robi. W sumie mógłbym coś samemu wykombinować, ale wolałbym najpierw zobaczyć jakieś gotowe i sprawdzone rozwiązania. I niechodzi mi o to żeby mi ktoś wywalał kod na xx linijek bez jakiegokolwiek komentarza, tylko raczej zwykły słowny opis problemu. Z góry dzięki!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i po krótce chyba tyle na ten temat - mogą być błędy bo pisałem z ręki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ja robe tak, ze sesje mam w bazie a w ciastku id sesji. Przy wejsciu w bazie sprawdzan id sesji z ciastka i jesli ok to loguje.
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
@Fibolg: pozole sobie troche poprawic Twoj kod :-)
Po trochu to tak powino wygladac... ale nie polecam trzymania hasla bez md5 w cookie poniewaz jak ktos jest np w kafejcie to potem moge sobie te haslo i login odczytac... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Chełmno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Hwao no problem - miałem 10 minut do autobusu rano i pisałem na szybko - nie myśląc o MD5
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:21 |