![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam dziwny problem, mianowicie. Mam na stronie dwie podstrony z formularzami. Oba korzystają z phpmailera. z tymi samymi usyawieniami. Jeden wysyła maile bez polskich znaków, drugi z nimi. Tekst pojawiający się po wysłaniu lub w przypadku nie wypełnienia wszystkich pól, to samo - jeden bez znaków polskich -drugi z nimi. Poza tym na stronie wszystkie polskie znaki wyświetlaja się prawidłowo. Strona na której to występuje to Wystarczy klinąć wyślij, żeby wystąpił błąd walidacji i komunikat będzie bez polskich znaków, natomiast na podstronie obok Zlecenie Spedycyjne wszystko gra. Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Rafał |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
korzystają z jednego skryptu? jak nie to pewnie błąd kodowania pliku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak z jednego. Jak sprawdzic czy to błąd kodowania pliku?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy dokument jest zapisany w UTF-8 bez BOM?
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem a jak to sprawdzić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W edytorze, w którym piszesz. Np. w notepad++ to będzie zakładka format
|
|
|
![]()
|
|
Uzywam dreamveawera. Jest mozliwość ustawienia bom, wiec chyba jest bez, a jak powinno byc?
Strona jest bez Bom, problem nadal pozostaje. Podczas walidacji jest uzyte htmlspecialchars dodałem utf-8 jednak nic to nie zmieniło. Jęsli ktoś ma jakis pomysł będę wdzięczny |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:25 |