![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Z góry przepraszam za pewnie mało fachowy opis mojego problemu, ale jestem dość surowy w php a to mój pierwszy post. Mam skrypt php który wyświetla mi listę produktów obok każdego z nich wstawiłem puste pole tekstowe, teraz chciałbym aby po wpisaniu do niego jakiejś wartości przesłać ją do innego skryptu. Problem jest z tym że odczytuję tylko wartość z ostatniego pola a poprzednie nie:/ jak wysłąć pod jedną zmienną i potem je odczytać w innym skrypcie wartości z wszystkich pól tekstowych?(niewiem ilu bo lista produktów i pól do wypełnienia jest niewiadoma) chyba że można jakoś dynamicznie tworzyć kolejne zmienne i je wysłać i potem odczytać. Bo jeśli mam wiadomą liczbę pól do wypełnienia i wysłania to wiem jak to zrobić, ale już przy niewiadomej liczbie mam problem:/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o wysyłaniu tablic w formularzu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysłałem w tablicy te moje zmienne
jeden problem z głowy, ale chciałbym wysłać jeszcze drugą tablicę z kluczami tych produktów, w tej samej pętli wrzuciłem i teraz jak wysłać obie tablicę? muszę utworzyć drugi "input" jeśli tak to jakiego typu?próbowałem coś takiego ale to nie działa: proszę o pomoc bo próbowałem na różne sposoby ale niemogę sobie z tym poradzić |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobrze kombinujesz, value musisz tam jakieś podać i oczywiście odpowiednie apostrofy. Wyświetl sobie później var_dump($tab). I napisz co pokazało.
Ten post edytował Damonsson 20.07.2014, 12:09:32 |
|
|
![]()
|
|
a to skrypt do którego próbuje przesłać te dwie tablice, wiem że kilka rzeczy jest tu wogóle nie potrzebnych ale to tylko dla sprawdzenia, istotne jest to że nadal niemogę tej drugiej tablicy przesłać
Po wysłaniu i wyświetleniu var_dump($tab) dostałem : array(1) { [0]=> string(0) "" } czyli nadal coś robie źle:/ Ten post edytował Tomek20pl 20.07.2014, 14:42:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 17 Dołączył: 4.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe rozwiązanie:
W pierwszym piliku przerób inputa przekazującego tablica tak: Natomiast w drugim pliku gdzie odbierasz dane: |
|
|
![]()
|
|
Pomóżcie bo ja już nic nie mogę wymyślić, próbowałem na różne sposoby i niemam pojęcia co robie źle:/
Serializacja nie pomogła chyba że coś źle zrobiłem, ale kabinowałem na różne sposoby. Dla testu utworzyłem sobie zmienną i w ten sam sposób co tablice próbowałem wysłać i jest ok a tablicy dalej nie
wysyłam do tego skryptu:
i coś takiego wyświetla mi w przeglądarce: array(1) { [0]=> string(5) "Array" } test : 777 Array |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo nie idzie wyechować tablicy, musisz zrobić pętle na niej i dodać każdy element
|
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:04 |