![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem początkującym jeśli chodzi o php i próbuję przerobić mój skrypt wyświetlający użytkowników z bazy danych. Tym razem chcę zastosować stronnicowanie wyników zapytania, ale niestety wywala mi taki oto błąd:
Cytat Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\xamppp\htdocs\pokaz_uzytkownikow1.php on line 48 Edytuj Usun Nazwisko Imie Data rejestracji Warning: mysqli_free_result() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\xamppp\htdocs\pokaz_uzytkownikow1.php on line 61 A oto mój kod:
Jeśli chodzi o bazę i plik łączący z nią to sądzę, że jest wszystko w porządku, bo do tej pory nie było problemów. Proszę Was o pomoc, bo nie mogę tego przebrnąć i dalej działać z tym. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc, Michał |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale chociaż możesz napisać co powoduje taki problem? Dzięki z góry, bo za bardzo nie potrafię tego wykorzystać ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie ty masz sprawdzić zapytanie pod kątem błędów, a tam jest przykład jak to zrobić. Najlepiej wklej zapytanie do np. phpmyadmin i zobacz czy wykona się czy jakiś syntax error
|
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście znów mój błąd, a byłem pewny, że kod jest ok. Dzięki wielkie będę pamiętał by pierwsze sprawdzić kod SQL w phpmyadmin.
Dziękuję ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:58 |