|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%)
|
Otóż potrzebuję nakierowania i wyjaśnienia tematu, nie bardzo wiem jak go ugryźć.
Cytat Zadanie #7 Tworzymy listę testów które sprawdzają wydajność silnika JS. Na początek warto przygotować sobie klasę testującą, której użyjemy w kolejnych przypadkach. Zadania do rozwiązania, co jest jest szybsze: 1. " czy ' 2. for(var i=0;i<100;i++) array.push('x') czy array[array.length]='x' czy proste array[i] = 'x' .... < zadań mam mnóstwo, chodzi mi o nakierowanie więc nie przepisuję całości. Uwaga techniczna Absolutnie koniecznie trzeba używać funkcji jako zmiennych. Dla wygody najlepiej zbudować sobie jakąś strukturę w JSONie, mniej więcej w takim stylu: var tests = [["apostrofy", 1000, function(){}, function(){}, [...], ...]; Gdzie w tablicach mamy kolejno nazwę testu, ilość powtórzeń w tysiącach i kolejne testy. Mógłby mi ktoś wyjaśnić łopatologicznie jak do tego podejść? Akurat jedyna osoba która może pomóc jest dziś tak zalatana że nawet głowy nie zawracam pierdołami... |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%)
|
sprawdzasz czas przed wykonaniem, po wykonaniu, a różnica tych czasów to wydajność i tak dla każdego przypadku
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 19:28 |