|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Niby robie wszytsko jak pisze wnecie ale nie dziala - odpalonego mam wampa 2.5 - sciagnieta mam wersje Zenda minimalna 1.12.5 - w windowsie 8 mam ustawiona sciezke path do katalogu gdzie jest bin i library zenda ( w moim przypadku ;C:\Program Files\ZendFrameworkCli\bin) - na wszelki wypadek dodale tez do path sciezke do php.exe (w moim przypadku ;C:\wamp\bin\php\php5.5.12) Odpalam konsole i wpisuje: C:\Users\Jarosław>zf -h powstaje blad: '"php.exe"' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. juz nawet na sile w pliku zf.bat wpisalem za etykieta :run SET PHP_BIN=C:\wamp\bin\php\php5.5.12\php.exe SET PHP_DIR=C:\wamp\bin\php\php5.5.12 ale nic nie pomaga. Wie ktos jak sobie z tym poradzic? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie znam zenda więc nie wiem co i jak trzeba odpalić, podrzuć link do źródeł o których piszesz. W każdym razie masz błąd
- na wszelki wypadek dodale tez do path sciezke do php.exe (w moim przypadku ;C:\wamp\bin\php\php5.5.12) Powinno być: Kod ;C:\xampp\php
Ten post edytował webmaniak 8.07.2014, 15:55:29 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dobra temet zamykam. Nie wiem czemu ale po chwili zadzialalo. Moze restet kompa mimo ze windows 8 (zasrany) pomogl ...ale dziala sorki i dzieki
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
A co Ty siedzisz u niego w domu, że wiesz jak powinno być? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
PHP Ci w ogóle nie działa. Masz odpalony serwer? Jak dasz w cmd: php -v błąd ten sam? edit: Pewnie po dodaniu ścieżki nie zresetowałeś okna konsoli. Ale ważne, że działa. Ten post edytował Damonsson 8.07.2014, 16:00:09 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
A co Ty siedzisz u niego w domu, że wiesz jak powinno być? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Nie musisz być w każdej wypowiedzi taki złośliwy. Zostaw złośliwości gdzie indziej. Napisałem wg stanu swojej wiedzy. Kiedyś, przy konfigurowaniu projektu dla symfony2 miałem też ten sam komunikat i pomogła zmiana na tą linijkę co przedstawiłem(Windows 7). Skoro jednak działa tak jaka autor miał to najwyraźniej się mylę. Dobrze wiedzieć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
O ile pamiętam, to w zmiennych środowiskowych Windowsa należy podać ścieżkę do php.exe
|
|
|
|
|
|
|
|
O ile pamiętam, to w zmiennych środowiskowych Windowsa należy podać ścieżkę do php.exe A to: Kod ;C:\xampp\php Nie jest ścieżką do php.exe? Ewentualnie: Kod ;C:\xampp\php\ Aczkolwiek jak ja wtedy miałem problem to pierwsza opcja pomogła. Edit: Nawet tą pierszą opcję mam ustawioną na windows 8.1 aktualnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) więc na 100% działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował webmaniak 9.07.2014, 08:42:25 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak, tak, ścieżka do katalogu php
|
|
|
|
|
|
|
|
A to: Kod ;C:\xampp\php Nie jest ścieżką do php.exe? Ewentualnie: Kod ;C:\xampp\php\ Aczkolwiek jak ja wtedy miałem problem to pierwsza opcja pomogła. Edit: Nawet tą pierszą opcję mam ustawioną na windows 8.1 aktualnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) więc na 100% działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a widzicie dobrze wiedziec (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 22:56 |