![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam mały problem.
Kombinuje i nie mam pojęcia, jak zliczyć głosy w ankiecie. W ankiecie na sztywno ustawione jest 5 rzeczy, na które można głosować, głos można oddawać raz na miesiąc. Głosy zapisuje w takiej tabeli:
Chodzi o to, aby wyciągnąć stąd liczbę głosów na poszczególne utwory z poszczególnej ankiety. Przynależność do poszczególnej ankiety, mam zapisaną w innej tabeli:
W skrócie, chcę wyciągnąć z tabeli glosowanie liczbę głosów w kolejności od największej do najmniejszej, z warunkiem, że głosy te muszą należeć do tej samej ankiety (tabela utwory). Mam nadzieję, że zrozumiale to przekazałem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Czekam na podpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ok, wymyśliłem coś. Coś co wygląda tragicznie, ale... działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mimo wszystko, jak ktoś ma pojęcie jak to zoptymalizować to proszę pisać/podpowiadać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Piotrroger 5.06.2014, 21:49:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:47 |