![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pewnie wielu z Was spotkal sie z czym takim na stronach zwlaszcza gdzie trzeba 'cos' wykonac w okreslonym czasie i o to mi chodzi. Potrzebuje wyswietlic licznik a jak sie czas skonczy to nastepuje przekierowanie do pliku wylogowania. Problem w tym ze to musi dzialac na kazdej podstronie. Czyli jesli podczas zalogowania ustawie (sesja (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ) czas to ma to dzialac na kazdej podstronie ale nie o poczatku. bo tak to tez potrafie. Jak sformatowac czas do wyniku: 4:00 i odliczanie od tego ? Potrafie tylko w sekundach. Ten post edytował TwojPan 5.06.2014, 16:18:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz na początku w sesji czas - time.
Odpal odliczenie na stronie X. Użytkownik przechodzi na kolejną stronę, sprawdź ile ubyło (porównaj czas w sesji - czas startu od aktualnego). Wartość przekaż do JS i rozpocznij odliczanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz na początku w sesji czas - time. Odpal odliczenie na stronie X. Użytkownik przechodzi na kolejną stronę, sprawdź ile ubyło (porównaj czas w sesji - czas startu od aktualnego). Wartość przekaż do JS i rozpocznij odliczanie. Ok, wiec zrobilem przyklad lecz nie wiem jak sformatowac czas do postaci 5:00 i od tego odliczanie bo teraz mam ilosc sekund - 300 sekund / 5min. Najpierw przyklad ktory ustawi sesje. To musi byc gdzies w pliku logowania.
Przyklad ktory bedzie sprawdzal na innych podstronach.
Tylko jak teraz sformatowac zmienna $co na format 5:00 i rozpoczacodliczanie zeby bylo bardziej przystepne dla oka bo teraz jest 300 sekund Ten post edytował TwojPan 6.06.2014, 07:53:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:45 |