![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki problem. Otóż posiadam kod z funkcją:
Czy da się zrobić, aby nazwę funkcji w tym przypadku to " ocena " zastąpić wygenerowanym w poście ID? tak aby każdy wpis miał inną nazwe funkcji, gdyż przy wklepaniu tego kodu występuje błąd: Cannot redeclare percent() Ten skrypt to ocena wpisów. Mój skrypt jest oparty na plikach testowych, każdy wpis posiada swój ID, który później deklaruje w javascript. Wszystko działa prawidłowo, jednak gdy wpisów na stronie głównej jest załóżmy 5 - wyskakuje właśnie błąd Cannot redeclare percent() - ponieważ funkcje nie mogą się powtarzać. Czy ktoś ma pomysł w jaki sposób zrobić, aby funkcje były nazwą wygenerowanego ID postu? function '.$post_id.' coś w tym stylu.. sporo szukałem i nnie mam pojęcia czy sie tak da zrobić Ten post edytował qoryto 4.06.2014, 15:52:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co Ci 5 takich samych funkcji? Nie wystarczy Ci jedna i ją wywoływać?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Deklarować funkcję tylko jeden raz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może pojaśnię w czym rzecz ..
mam taki skrypt:
ten kod odpowiada za konkretny ID... jak jest jeden wpis to się wyświetla wszystko OK. Natomiast gdy dodam już kilka wpisów zaczynają być jaja właśnie w postaci Cannot redeclare percent() Więc nie mam pojęcia w jaki sposób zrobić to, aby działało pod każdym wpisem ocenianie na stronie głównej każdego jednego wpisu.. Może prościej.. adres skąd skrypt pobrałem:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Funkcje maja byc zadeklarowane tylko raz. Nie mozesz ich wkladac w petle ani includowac pliku z nimi tysiac razy pod rząd
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przenieś sobie ta funckcję do jakiegoś pliku includowanego tylko raz
od biedy możesz użyć czegoś takiego
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za odpowiedź(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował qoryto 4.06.2014, 17:48:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:02 |