![]() |
![]() |
-Nowypomoc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie widze błędów
Z formularza pobieram $_POST i chce zrobic taka tabele jaką wpisze sobie użytkownik , nic nie wyswietla sie , a wlaczylem pokazywanie bledow , zajrzalem do najczestszych pytan to powlaczalem te bledy i nic . Pomozcie proszę .. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mysql_connect([mysql.hostinger.pl [, u707749169_hfddw [, haslo]]]);
Ty tak naprawde masz w kodzie?? Nic dziwnego, ze nie widzisz zadnych bledow, jak ty masz tam PARSE ERROR http://pl1.php.net/manual/en/function.mysql-connect.php Masz tu przyklady jak uzywac mysql_connect() ps: $_POST['nick'] = $nick; Ma byc na odwrot.... to z POST masz cos przypisac do zmiennej, a nie odwrotnie ps2: kolejny blad jest tutaj $rejestruj = "INSERT INTO ".$nick." (nick , haslo) VALUES (".$nick., .$haslo.")"; konkretnie tutaj ".$nick., .$haslo." |
|
|
-Nowypomoc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuje za pomoc , jestem juz bardzo bardzo blisko
Tworzy juz ladnie tabelke ale mam problem bo nie chce dodac do niej rekordów Błąd: Unknown column 'crasher' in 'field list' |
|
|
![]()
|
|
1) Teksty w zapytaniach bierze sie w apostrofy.
2) Po grzyba tworzysz kazdemu uzytkownikowi tabele ktora sie nazywa tak jak jego nick? Totalny bezsens... Ma byc jedna tabela, powiedzmy o nazwie USER i juz |
|
|
-Nowypomoc- |
![]()
|
Goście ![]() |
[php
$sql = "INSERT INTO '$nick'(nick, haslo) VALUES ('$nick','$haslo')"; if (!mysql_query($sql)) { die('Błąd: ' . mysql_error()); } echo "dodano 1 rekord"; [php] Rozkminiam to dalej , nie wiem co jest zle , zmiene sa w apostrofach |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat zmiene sa w apostrofach Jak juz pisalem teksty mają byc w a postrofach a nie nazwy tabel... Pyton poprawil juz tak jak ma byc.Nadal tworzysz nazwe tabeli dla kazdego usera z osobna. Zaspokoisz moją ciekawość i napiszesz po grzyba? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:43 |