![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, znalazłem na internecie taki skrypt do captchy ale nie działa prawidłowo, co innego generuje a co innego przekazuje o zmiennej sesyjnej.
A tak go dodaje na strone:
To jest jedyne captcha jakie działa mi. Wszystkie inne wywalały znajomy error z błędem obrazka. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 79 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetla się kod z poprzedniego obrazka?
Zrób 2 strony. Jedną która wyświetla $_SESSION['captcha'];, a na drugiej stronie zrób wyświetlenie obrazka i link do pierwszej strony. -------------------- Jeśli ten post pomógł to kliknij przycisk
![]() Nie pomagam przez PW, GG, e-mail, faks, telegram, znaki dymne, ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wyświetla wcześniejszy kod niż jest na obrazku ale jak wszedłem na strone captcha.php a na innej dałem samo echo z tą sesją to oba kody się zgadzały. Jeśli dobrze zrozumiałem mam dodać do captcha.php link do strony tam gdzie ma być użyty $_SESSION['captcha']; tyle że jak cokolwiek dodam do captcha.php to przestaje działać i wolał bym mieć captcha przy formularzu do rejestracji a nie na oddzielnej stronie, troche dziwinie by to wyglądało.
Ten post edytował michal16202 31.05.2014, 11:46:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 79 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nie trzeba kombinować, będzie działać w formularzu rejestracji. Przecież nie będziesz sprawdzać kodu przed jego wygenerowaniem, a dopiero po, gdy użytkownik kliknie zarejestruj.
Swoją droga captcha jest tylko utrudnieniem dla zwykłych użytkowników - jak ktoś będzie chciał masowo rejestrować konta to skorzysta z odpowiednich serwisów: 8 Best CAPTCHA Solvers Ten post edytował kartin 31.05.2014, 13:36:41 -------------------- Jeśli ten post pomógł to kliknij przycisk
|
|
![]()
|
|
Moi "klienci" raczej nie będą się uciekać do tych metod a captch jest mi potrzebne bo chociaż w jakimś stopniu by blokowały spam, nie da się tego jakoś rozwiązać żeby obrazek było widać w formularzu tak żeby działał? I mam pytnie, dla czego się tak dzieje że obrazek jest niezgodny z wyświetlanym a z czym idzie wymaganym do sprawdzenia captch kodem?
|
|
|
![]()
|
|
Próbowałeś wstawić w formularzu i nie działa? Captcha jest OK i będzie działać poprawnie z formularzem rejestracji.
Powyższy kod działa w następujący sposób:
Krok pierwszy wykonywany jest w chwili uruchomienia skryptu, a krok drugi w momencie pobrania obrazka (uruchomienia skryptu captcha.php) przez przeglądarkę. Zanim nie wyświetlisz obrazka to nie możesz ze zmiennej sesji odczytać kodu. -------------------- Jeśli ten post pomógł to kliknij przycisk
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 3 Dołączył: 12.03.2011 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Już wiem czemu mi to nie działało, captcha jest generowane z dużych liter i takie musze wpisać w polu a wpisywałem małe i dlatego nie działało. Problem rozwiązany. Dzięki.
Ten post edytował michal16202 1.06.2014, 05:45:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:34 |