![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Próbuję wstawić do formularzu rejestracyjnego reCAPTCHA ale nie do końca mi wychodzi... Oto ten formularz:
Nie wiem jak miałbym dokończyć implementację, nie użyłem pozostałego kodu:
Ten post edytował Karolus 29.05.2014, 07:53:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to co zostawiłeś wyświetla Ci właśnie obrazek :| Czytałeś inst. jak się to wrzuca na stronie autora ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to co zostawiłeś wyświetla Ci właśnie obrazek :| Czytałeś inst. jak się to wrzuca na stronie autora ? Tak czytałem i poradziłbym sobie z tym gdyby nie to że formularz jest dla mnie skomplikowany poprzez sprawdzanie poprawności wpisanych w nim danych. Nie wstawiłem bo nie wiem GDZIE i jak. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod echo recaptcha_get_html($publickey, $error); To Ci wyświetli obrazek więc do formularza |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
przenieść require i dane o kluczach na początek pliku
|
|
|
![]()
|
|
Ok.. Udało mi się - działa!
Ale jest jeszcze jedna rzecz, kiedy źle wpiszę captche to brakuję mi komunikatu odnośnie tego że została źle wpisana. Jak go dodać? Cały plik:
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Pomijając fakt że cały czas jest null nawet jeżeli przypiszę inną wartość to i tak jest coś nie tak bo wyświetla się cały czas a nie dopiero po złym wpisaniu.
@EDIT Właśnie zauważyłem że w ogóle nie wyświetlają mi się komunikaty gdy źle wpiszę e-mail itd. Jest to sprawdzane ale komunikaty w ogóle się nie wyświetlają. @EDIT#2 Ok, przeniosłem kod niżej. I działa ale nadal nie wiem jak uzyskać komunikat o złej captche. @EDIT#3 Ok poradziłem sobie chyba ze wszystkim. Kod mysql_query ("INSERT INTO users (nick, email, pass, ip, date_register, points, bought_points, spent_points, isadmin) VALUES('$nick', '$email', '$pass2', '$ip', '$date', '$no', '$no', '$no', '$no')") or die("Nie moglem Cie zarejestrowac"); echo "<font color=white><font color=green><b>Konto zostalo zalozone!</b></font><br><a href=\"http://sklep.xpiration.pl\"><font color=white>Zaloguj sie!</font></a></font>"; mysql_close($connection); } else { echo "<b><font color=white>Wykryto bledy:</font></b><br><font color=red><li>Bledny kod reCAPTCHA!</li></font>"; } } } Końcówka kodu która działa ![]() Ten post edytował Karolus 29.05.2014, 11:03:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:57 |