![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W jaki sposób ustawić by cookie.dat i account.dat były czytane z jednego folderu a config.dat z innego? cookie.dat i account.dat myślę że jako tako udało mi się ustawić ale teraz co zmienić by config.dat było czytane z innego niż te dwa pozostałe pliki. Będę wdzięczny za pomoc. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Serwer na wampie dopiero po ukończeniu projektu będę go wrzucał na serwer. Ten post edytował EyeOfDevil 26.05.2014, 13:27:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
yyy...eeee..... czy to pochwytliwe pytanie?
$this->filecookie = "sciezka_do_pliku/cookie.dat"; $this->fileconfig = "inna_sciezka_do_pliku/config.dat"; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
\ to znak specjalny. Jak chcesz go uzywac jak normalny znak to masz pisac tak \\
|
|
|
![]()
|
|
Nadal jest coś nie tak..
|
|
|
![]()
|
|
1) Pokaz kod po zmianach
2) Nie pisz nic nie mowiace "nie dziala" tylko opisuj co sie dzieje, czym sie objawia to nie dzialanie.... To forum programistyczne a nie wrozbiarskie |
|
|
![]()
|
|
Napisałem tak bo jest to samo..
Zmieniłem znaczniki na takie jakie mi powiedziałeś. (\\) spróbowałem nawet (/) Ten błąd ma związek z tym fragmentem:
Ponieważ wyskakuje mi błąd "Could not open file ! Try to chmod the folder "C:\wamp\www\data" to 777" Tu na pewno nie chodzi o źle ustawione chmod, coś musi być ze ścieżką może gdzieś się "gryzie"... ze zmianą w kodzie na początku. Przepraszam jeszcze może o ten chodzi..
Ten post edytował EyeOfDevil 26.05.2014, 13:30:52 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Napisałem tak bo jest to samo.. A skad mialem wiedziec ze u Ciebie to oznacza "to samo"? No pomysl...Proszę jeszcze raz o kod po zmianach. Juz nie raz uzytkownicy piszą ze zmienili jak kazano, a co do czego to zmienili źle. Staraj sie stosować do prostych komunikatow tekstowych jakie dostajesz od osob, próbujących ci pomóc. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz korzystać ze ścieżek bezwzględnych do plików, to ustaw je względem DirectoryRoot. Po przeniesieniu na inny serwer nie będziesz musiał poprawiać kodu i oszczędzisz sobie "powtórkę z rozrywki" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Sprawdź, co dokładnie "trafia" Ci do zmiennej $this->fileinfo_dir korzystając z funkcji var_dump czy print_r. Ten post edytował mar1aczi 26.05.2014, 12:22:43 |
|
|
![]()
|
|
Jak chcesz korzystać ze ścieżek bezwzględnych do plików, to ustaw je względem DirectoryRoot. Po przeniesieniu na inny serwer, nie będziesz musiał poprawiać kodu i "powtórki z rozrywki" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuję za sugestie ale najpierw muszę zrozumieć te błędy które mi wyskakują, próbowałem na wampie już tak wpisywać ścieżkę jak na serwerze ale mi coś nie działało - jakiś problem z wampem, więc to zostawiłem. Na serwerze już nie będzie problemu. |
|
|
![]()
|
|
$this->fileinfo_dir = '';
Może to pomoze albo buduj sciezki do plikow wzgledem glownej sciezki co ustawiles. Teraz po połączeniu fileinfo_dir i sciezki do pliku wychodzą glupoty stad nie dziala (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
@mar1aczi Wyskakuje u góry na stronie ścieżka "C:\wamp\www\data" po wklepaniu tej funkcji. @nospor Zrobić tak nie mogę ... Ponieważ chciałem zrobić kilka podstron tak by każda z nich korzystała z tego samego pliku cookie.dat i account.dat a config.dat każda posiadała by swój. Ten post edytował EyeOfDevil 26.05.2014, 13:30:16 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Zrobić tak nie mogę ... Ponieważ chciałem zrobić kilka podstron tak by każda z nich korzystała z tego samego pliku cookie.dat i account.dat a config.dat każda posiadała by swój. No to wlasnie tak mozesz zrobic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
No to wlasnie tak mozesz zrobic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Oryginalnie ten kod wygląda tak.
Czyli miałbym zrobić tak?
Tylko jest taki problem ze ten kod musi znajdować się na tych podstronach wiec wtedy skrypt szukał by plików cookie.dat i account.dat w folderze podstrona/data/ i wrócił bym do punktu wyjścia ... Chyba że ja czegoś nie zauważyłem . Dziękuje wszystkim za pomoc. Zrobię inna strukturę strony z jedna podstroną. Ten post edytował EyeOfDevil 26.05.2014, 13:29:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 13:36 |