![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem (pewnie prosty dla znawcow php). Chcialbym pobrac sobie dane z bazy, przy czym jedna z danych ma byc w tabeli jako link podaje skrypt:
Wszystko działa dobrze (poza tym linkiem). Może ktos pomoze mi wyprostowac ten kod? Z góry dziękuje Ten post edytował Krzysiekpdf 22.11.2004, 12:49:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2004 Skąd: Puszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ale ja wlasnie nie chce, zeby w tabeli wypisywal dana $wiersz['www'] (analogiczne, jak w poprzednich wierszach), ale zeby pisal jakis tekst (np: www, lub strona www) i podczepiał do niego jako link wlasnie ta dana. Ten tekst klikaloby sie i przechodzilo do odpowiedniej strony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2004 Skąd: Puszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i właśnie tak napisałem, sprawdź to.
wiersz
wypisze Ci na stronie link www i jeśli na niego klikniesz to przejdziesz pod adres zawarty w zmiennej $wiersz['www']. Zakładam, że w tej zmiennej znajduje się właśnie adres URL |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za kod. Kiedy probuje wpisywac to do tabeli
wyswietla bląd. Parse error: parse error, unexpected '<' in pracpokaz.php on line 40 Kiedy zas wstawiam to poza tabela wyswietla link www do katalogu glownego. Jak wstawic to do tabeli? Ten post edytował Krzysiekpdf 22.11.2004, 13:26:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popraw na
|
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziękuje - zadziałało. Jeszcze tylko musze cos wymyslec (pewnie if....) zeby pisalo www tylko wtedy, gdy odpowiednia dana w bazie istnieje. Sprobuje sam, ale jezeli mi sie nie uda to mam nadzieje, ze ktos mi pomoze. Jeszcze raz dziekuje.
Krzysiek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziekuje tez o czyms takim myslalem, ale jak to wrzucic do tej mojej tabelki tak, zeby zadzialalo (pokazywaloby w ostatniej kolumnie "brak" bez linku, jezeli nie byloby danej i www z linkiem do danej, jezeli by istniala).
Ps. Trzeba tyle razy otwierac i zamykac php? Probuje wstawiać tak:
I wyskakuje: Parse error: parse error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in pracpokaz.php on line 41 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował Krzysiekpdf 22.11.2004, 14:43:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale żeś namącił (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Teraz tak: widzę, że nie zrozumiałem o co chodziło Ive więc wyjaśniam: Każdy string możesz wyświetlić na dwa sposoby: poprzez instrukcję echo/print (to to samo) lub pomiędzy ?> a <?php np:
Aha i PS: jeżeli podajesz treść błędu w którym jest numer linii (on line 41) to pokaż, gdzie jest ta linia 41 pozdrawiam [ edytowany ] Ten post edytował Olo 22.11.2004, 15:13:27 |
|
|
![]()
|
|
Dzieki. Zadzialalo z domknietym nawiasem } na koncu. Przyznaje, ze nie znam sie na php, ale dzieki liscie dyskusyjnej potrafie juz zalozyc, dopisac, kasowac, edytowac, sortowac i wyszukiwac dane w bazie mysql z poziomu php (to nie takie trudne, skoro zajelo mi zielonemu to 2 dni). To byl ostati problem, z jakim musialem sobie poradzic (no chyba, ze cos jeszcze wyjdzie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ). W przyszlosci poczytam sobie jakas ksiazke o php, ale skrypty do obslugiwania bazy musze napisac juz teraz. Jeszcze raz dziekuje za pomoc. Pewnie jeszcze nie raz zajrze na to forum z problemem.
Krzysiek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:56 |