|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Mam taki problem, wrzuciłem na serwer szablon allegro który w stopce ma generowaną listę ostatnio dodanych aukcji (darmowy kod bazinga), testowałem kod lokalnie za pomocą XAMPP i działa prawidłowo, problem pojawia się gdy wrzucam go na serwer (home.pl) pojawia mi się błąd Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /bazinga_allegro/connect.php on line 4 Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /bazinga_allegro/connect.php on line 4 przy próbie odpalenia skryptu, kod jest ten sam więc wykluczam błąd w kodzie - problem leży po stonie serwera i moje pytanie czy spotkał się już ktoś z podobnym problemem?? Jedyne co przyszło mi na myśl to problem z byt starą wersją php ale na home korzystam z wersji 5.5, a wymagana jest minimum 5.3 więc nie mam pojęcia gdzie leży problem Proszę o pomysł lub jakąś podpowiedź gdzie może leżeć przyczyna Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Pokaż tą linijkę kodu z pliku.
Wygląda to na złe escapeowanie jakiegoś znaku - sugeruje się po "\"... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Kod wygląda tak:
Linia 5 to ta z klamrą otwierającą, ale sprawdziłem kod pod kątem składni jest ok najlepszym przykładem jest prawidłwo działający kod odpalany przez xampp... ale chętnie przyjmę radę bardziej doświadczonych kolegów Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
stara wersja PHP, problem z namespace
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzięki za wypowiedzi, ja znawcą nie jestem ale też obstawiam niezgodność php acz kolwiek wymagana jest wersja 5.3 a na moim home otrzymałem informację że jest tam zainstalowana wersja 5.5 i została cofnięta do 5.3 ale tak czy siak mieści się w wymaganiach więc nie jestem ani głupi ani mądry w tej kwestii. Czy dostawca (home) może blokować pewne elementy udostępnianego php? czy przyczyna może być inna
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
na Home 5.5 ? Z tego co wiem to mają 5.4 i to eksperymentalnie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) \
Sprawdź w Panelu, bo tam masz możliwość wybrania wersji PHP na Home możesz w .htacces zmienić wersję tak: Kod :Location
/*.php Use php54 :Location |
|
|
|
|
|
|
|
Zmiana wersji php pomogła, Dzięki za pomoc!
szczegółów przyczyny błędu nie znam ale z pewnością był jakiś problem z interpretacją kodu Pozdrawiam |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 22:34 |