![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie jak zrobić aby kod php był na tle zdjęcia? tutaj zdjęcie:
a tutaj kod php:
Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla np diva nadaj background:url(' ');
-------------------- ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz sobie diva ktorego tlem jest ten obrazek i w tym divie wypisujesz tekst
![]() |
|
|
![]()
|
|
Robisz sobie diva ktorego tlem jest ten obrazek i w tym divie wypisujesz tekst ![]() a jak ustawić wymiary divu? no i mam tak:
no i gdzie tu wkleić ten kod? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj: http://www.w3schools.com/css/css3_backgrounds.asp i tutaj http://www.w3schools.com/css/css_boxmodel.asp, a następnie <div class="klasa">TWOJ KOD</div>
|
|
|
![]()
|
|
Tutaj: http://www.w3schools.com/css/css3_backgrounds.asp i tutaj http://www.w3schools.com/css/css_boxmodel.asp, a następnie <div class="klasa">TWOJ KOD</div> Mam tak: Style.css
portfel.html
I na stronie mam poprostu napis i kwote. ale nie mam obrazka |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 4 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli masz złą ścieżkę do obrazka bądź jakąś literówkę, albo w ogóle nie masz tego obrazka.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj background:red;
Jak nie zmieni tła na czerwone to źle dołączasz style -------------------- ;)
|
|
|
![]()
|
|
Daj background:red; Jak nie zmieni tła na czerwone to źle dołączasz style Nie zmienia się. ale mam dobrze załączone Mam tak: |
|
|
![]()
|
|
Wstaw ten kod CSS bezpośrednio do pliku pomiędzy <style> </style>. Jak zadziała to na 100% źle dołączasz style, a jak nie to może jakaś literówka.
-------------------- ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wejdź na stronę, potem w źródło strony, kliknij na link z css i zobacz czy znaleziono stronę i są style, czy error 404
|
|
|
![]()
|
|
Wstaw ten kod CSS bezpośrednio do pliku pomiędzy <style> </style>. Jak zadziała to na 100% źle dołączasz style, a jak nie to może jakaś literówka. Nie działa. Wstaw ten kod CSS bezpośrednio do pliku pomiędzy <style> </style>. Jak zadziała to na 100% źle dołączasz style, a jak nie to może jakaś literówka. Nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 8 Dołączył: 7.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to zmień tło na jednolity kolor dla testu, jak było radzone. Widzę, że styl pobiera z nadrzędnego folderu - pytanie czy STYL znajduje obrazek(sprawdź, gdzie jest twój folder img - może wystarczy zmienić ścieżkę w stylu). Jeśli obrazek jest znaleziony przez styl, to MUSI zadziałać - łaski nie robi. Sprawdź, czy nie masz pomieszane w stylu #nazwa i .nazwa - czasami się zdarza. Sprawdź też, czy w stylu nie ma literówki przy id div'a. Nie jest możliwe, aby dobrze załączony CSS nie rozpoznał poprawnie wpisanego tła, albo go sobie nie wstawił "bo nie".
-------------------- -------------------------Nie naprawiaj tego, co działa---------------------------
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:07 |