![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką stronkę: http://mipi.roczyny.pl/tv/index.php
I jak dodaje nowy film to nie odświeża mi strony i film się nie pojawia obok panelu dodawania. Dopiero jak odświeżę stronkę to się pojawi. Jak naprawić ten problem? |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiazales problem?
U mnie dziala jakbys tego oczekiwał |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mi tez sie film pojawia dopiero po odswiezeniu.
Rozwiazanie: Dane panie kolego wyswietla się po ich dodaniu a nie przed. Skoro teraz najpierw wyswietlasz to co jest w bazie, a dopiero potem dodajesz nową rzecz do bazy, to jakim cudem oczekujesz ze nowo dodana rzecz pojawi sie w liscie, ktorą pobralez z bazy przed jej dodaniem? A jak najpierw dodasz, a dopiero potem pobierzesz dane z bazy i wyswietlisz, to bedziesz mial rowniez to co dopiero dodales |
|
|
-mikropka2- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale np usuwanie danych mi tak działa, a czemu nie działa dodawania? A to nie działa na bazie danych tylko na pliku txt.
A jak mozna zrobić żeby odswieżało ten fragment strony, albo jeszcze raz wczytało funkcje która wczytuje te dane. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Ale np usuwanie danych mi tak działa, a czemu nie działa dodawania? A skad mam wiedziec jak zrobiles usuwanie? Moze usuwasz jak nalezy a dodajesz zle.... No wrozka nie jestem, kodu nie widzeCytat A to nie działa na bazie danych tylko na pliku txt. A co za roznica? Jak pobierasz w zlym miejscu to niezaleznie czy to baza czy plikCytat A jak mozna zrobić żeby odswieżało ten fragment strony, AJAX Cytat albo jeszcze raz wczytało funkcje która wczytuje te dane. header() ps: poczytaj o atakach XSS bo twoj skrypt jest na nie totalnie podatny |
|
|
-mikropka2- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jak dam Ci kod to będzie dał radę mi pomoc z tym wyswietlaniem danych?
A to Ty zrobiłeś atak (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) ? |
|
|
![]()
|
|
Po to mamy forum by kod wstawiac na forum. Nie wierze, ze masz tak tajne dane, ze mozesz pokazac je tylko mnie.
"ATAK" to duze słowo. Ja ci tylko wskazałem na niesamowitą lukę. |
|
|
-mikropka2- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie to nie w tym rzecz, chciałem dodac kod w 1 poscie ale wyskakuje ze zadługi tekst. Wiec z tego zrezygnowałem, jak będe w domu to jakos to dodam ;/
|
|
|
-mikropka2- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jest tak jak mowilem.....
Usuwasz przed wyswietlaniem wiec dziala jak nalezy Dodajesz po wyswietlaniu, wiec dziala zle.... Przenies dodawanie przed wyswietlanie i bedzie git |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje bardzo za pomoc:) A możesz sprawdzić czy teraz udało mi się zabezpieczyć przed tym XSS? Bo ja nie bardzo wiem jak to sprawdzić ;/ A chyba się udało.
Cytat Co prawda leci ten syf do pliku txt ale przynajmniej nie psuje strony www Już nie leci naprawiłem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Zastosowałem: Ten post edytował mikropka 18.04.2014, 06:36:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:11 |