![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 20 Dołączył: 17.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką sytuację: User i Team. Relacja wiele do wielu. Zrobiona poprzez pośrednią encję Member. Team może zawierac wiele Memberów. User może być wielokrotnie Memberem różnych Teamów.
Chcę dodać nowy Team. Mam formularz TeamType mający jako kolejcę Member:
Formularz Member wyświetlający selecta z userami.
I teraz mam kontroler i chcę dodać Team z 4 Memberami. Z tym, że pierwszy domyślnie jest zalogowanym userem.
I wyświetlam formularz, wszystko gra, lecz niestety w pierwszym selecie nie ma defaultowo aktualnego użytkownika. Nie mam pojęcia czemu :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 20 Dołączył: 17.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki. Wczoraj wieczorem udało mi się jednak rozwiązać problem.
Z kodem z poprzedniego posta oczywiście wszystko było ok. Natomiast zupełnie nie potrzebnie pozostawiłem modelTransformer Encji do Id w formularzu MemberType. Najpierw zastosowałem formularz "genemu_jqueryautocompleter_choice" - podtyp "choice" więc zastosowałem transformache encji to id. Potem użyłem "genemu_jqueryautocompleter_entity" podtyp od "entity" i ten transformer stał się zbędny. Wszystko działało oprócz tego defaultowego ustawiania wartości w formularzu.
Cały czas szedłem złym tropem, bo myślałem, że jakiejś opcji, ustawienia w typie "collection" mi brakuje :/ Ten post edytował ziolo 31.03.2014, 16:11:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 10:00 |