![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób najłatwiej filtrować przesyłane dane z formularzy przy pomocy zmiennych? htmlspecialchars czy coś innego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Filtrować pod jakim względem? htmlspecialchars służy odpowiedniemu przygotowaniu (filtrowaniu) danych jedynie do wyświetlenia w dokumencie HTML.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam np. takie coś:
I działa. Przechwuję to w jednym pliku. Lecz problem jest taki, że za każdym razem jak chcę wykorzystać jakąś zmiennąmszę dołączać plik:
Czy da sięto jakoś optymalniej zrobić? Przykład wykorzystania danych:
I nie zawsze działa przy dołączaniu, bo pojawiają się problemy z zzasięgiem zmiennych. Macie jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Przechwuję to w jednym pliku. Lecz problem jest taki, że za każdym razem jak chcę wykorzystać jakąś zmiennąmszę dołączać plik Dlaczego dane z formularza trzymasz w osobnym pliku? |
|
|
![]()
|
|
Bo jedną zmiennąwykorzystuję przy kilku formularzach. Np. Przy rejestracji, logowaniu, wylogowaniu. Po co tworzyć nową jak jest już.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 07:30 |