![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka! Znów potrzebuję waszej pomocy.
Nie chce pisać historii życia więc w skrócie... Potrzebuję aby dla każdego profilu była mozliwość dodawania nieograniczonej liczby danych więc zamiast robić dodatkowe komórki postanowiłem aby zrobić nową baze danych z polami: Id - standardowo Od - data w formacie mm-rrrr Do - j.w. Gdzie - Tekst Kto - Id do kogo należy Czy to dobry pomysł? Jeśli nie macie coś lepszego? I teraz najważniejsze. Potrzebuję aby te dane sortowały się po dacie tj. są powiedzmy trzy rekordy Kto = 5 i teraz strona wyświetla te 3 rekordy posortowane po dacie - najpierw nastarszy. I tu pojawia się pytanie jak zrobić aby nastąpiło to sortowanie? Wystarczy sort by?Wiem że aby je wyswietlić muszę dać to w pętli (tak na wszelki piszę). Przepraszam że tak chaotycznie ale już za długo siedzę przy kompie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z góry dzięki wielkie! Ten post edytował NickOver 24.03.2014, 19:17:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dobre rozwiązanie.
Masz dwie daty, więc albo "Od DESC", albo "Do DESC"; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejne pytanie.
Wywala mi błąd : "mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\portal\profil.php on line 8" Czym zastąpić "$user=mysql_fetch_array($select);" aby wszystko pięknie działało? EDIT: Nie wklejałem wszystkiego więc linia 8 w błędzie = linia 3 w tym co tu wrzuciłem. Ten post edytował NickOver 24.03.2014, 20:55:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz błąd w zapytaniu. Strzelam, że tabela 'usera' nie istnieje, a miało być 'users' (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Jeśli się mylę, to zaraz po wykonaniu zapytania daj: i wklej tutaj co się wyświetliło. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie! Nie zauważyłem tej literówki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ostatnie pytanie. Mam zalogowanego usera z bazy "a" i chciałbym aby na stronie pokazało się 8 LOSOWYCH rekordów z bazy "b" z taką samą wartością (litery) kolumny BRAND jak zalogowanego usera. Najlepiej jakby ktoś łopatologicznie wytłumaczył mi jak to zrobić, lub napisał gotowy kod. Dodatkowo po kliknięciu w któryś wyświetlonych rekordów przenosiło by na stronę ".php?id=x" gdzie x = id z bazy tego rekordu. Po raz 3 z góry dzięki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował NickOver 24.03.2014, 21:42:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 02:48 |