![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
baza
kodem
pobieram kategorie i podkategorie ale mam problem nie wyświetlają mi się kategorie, które nie mają podkategorii a kategorie które mają kilka podkategorii wyświetlają się kilka razy wygląda to tak: - KATEGORIA1, 1PODKAT1 - TU POWINNA BYĆ KATEGORIA BEZ PODKATEGORII - KATEGORIA3, 3PODKAT1 - KATEGORIA3, 3PODKAT2 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kod co tu pokazales pobiera tylko i wyłącznie podkategorie. Widac, nie pokazales wszystkiego.
Nie mniej jednak, powinienies grupowac wpierw dane w php, a dopiero potem je wyswietlac. Tutaj pokazalem jak to sie robi: http://nospor.pl/grupowanie-wynikow.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokazałem cały kod
w bazie jest
level 0 to kategorie level 1 to podkategorie cat_id wskazuje na kategorie parent_id wskazuje na podkategorie jeżeli parent_id jest takie samo jak cat_id to znaczy, że jest to podkategoria i to jest ok problem jest inny nie wyświetlają mi się kategorie, które nie mają podkategorii a kategorie które mają kilka podkategorii wyświetlają się kilka razy wygląda to tak: - KATEGORIA1, 1PODKAT1 - TU POWINNA BYĆ KATEGORIA2 BEZ PODKATEGORII - KATEGORIA3, 3PODKAT1 - KATEGORIA3, 3PODKAT2 Ten post edytował pafeu 24.03.2014, 20:22:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak juz mowilem:
WHERE level = 1 ten o to warunek pobiera ci tylko i wyłącznie podkategorie. Z tego kodu co pokazales nie ma szans pobrac nazwa KATEGORII dla tych PODKATEGORII. Byc moze w szablonie cos jeszcze robisz. Nie wiem, jak juz mowilem, nie pokazales wszystkiego. Skoro wiec tym warunkiem: WHERE level = 1 pobierasz tylko PODKATEGORIE, to nie spodziewaj się, że zapytanie zwroci ci KATEGORIE bez PODKATEGORII. Powinienies pobierac KATEGORIE GLOWNE i dla nich szukac PODKATEGORII a nie odwrotnie. Zas co do powtarzarzania danych to juz ci w pierwszym poscie podalem linka do arta, jak to sie prawidlowo robi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:04 |