![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Zrobiłem jakiś plik php w którym jest zawarte:
<?php ?> Ten plik ma mi wyświetlić białą stronę w przeglądarce ale tak nie jest. Jak go uruchamiam to przeglądarka automatycznie pobiera mi ten plik do folderu "pobrane". Dlaczego tak się dzieje? Pliki html otwierają się bezproblemowo. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Indianin nie idzie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 25 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo pliki php muszą być umieszczone na serwerze z obsługą PHP a nie w dowolnej lokalizacji.
Polecam poczytać jakiś tutorial o xampie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od wersji 5.4 jest wbudowany serwer więc pliki mogą być w dowolnej lokalizacji.
#widmo_91 podał Xampa więc od siebie dodam jeszcze WAMP-a. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko ja to wszystko mam na debianie. Mam jeden plik php w /var/www/index.php ten plik index.php wyświetla się jak w przeglądarce wpisze localhost ale jak kliknę na niego prawym i otwórz za pomocą icewasel czy chromium to pobiera mi te pliki z automatu co jest bez sensu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy masz zainstalowany libapache2-mod-php5, poleceniem a2enmod włącz moduł php5 i zrestartować Apache'a
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:06 |