![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2002 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mój problem dotyczy komunikacji php z bazą danych MySQL. php 4.3.7 MySQL 4.0.18 Proste pytanie. Czy to co jest pod spodem, zapisane jest poprawnie?
Otóż problem jest taki że nie zapisuje to co mu każe. I nawet jak dodam to echo 'OK' zeby sprawdzić czy skrypt się tutaj dostaje, to się dostaje ale nie wykonuje sql (a może wykonuje ale nie ma efektu). ![]() Pozdrawiam -------------------- GG: 1331870 | Morecambe Bay
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz, co zwraca Ci mysql_errno" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
Ten post edytował czachor 12.11.2004, 15:35:26 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2002 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_errno zwaraca mi 0 natomiast mysql_error nie zwraca nic
![]() -------------------- GG: 1331870 | Morecambe Bay
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za malo podales argumentow w mysql_db_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
mysql_db_query ( string baza, string zapytanie [, resource identyfikator_połączenia]) Ja robie tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety dalej dzieje się to samo. errno = 0 i erroru też nie wywala.
Jaka może być przyczyna tego "zjawiska"? -------------------- GG: 1331870 | Morecambe Bay
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linia 8: nazwy funkcji piszemy małymi literami, może to to?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wielkość liter nieststy też nie bo to już dawno próbowałem.
Dla ciekawości przsyłam skrypt który nie działa do końca. Otóż wszytsko działa poza case 'relacja' Oto skrypt:
Czy w/w problem może być związany z błędną konfiguracją serwera? Bo problem wygląda tak że zapytania do bazy w case relacja, poprostu się nie wykonują, a najgorsze że nie wywala błędu. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ten post wyżej napisałem JA
![]() errata do 4 linijki:
-------------------- GG: 1331870 | Morecambe Bay
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:54 |