![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie mógłbym otrzymać dane, które pozwoliłyby na stworzenie porównywarki lotów? Jakieś API, XML-e? Czy trzeba się zgłaszać bezpośrednio do poszczególnych firm? Ma ktoś rozeznanie jak to wygląda?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Google Twoim przyjacielem. Z ciekawości poszukałem 3 sekundy i znalazłem to: http://business.skyscanner.net/portal/en-G...cumentation/Api
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Google Twoim przyjacielem. Z ciekawości poszukałem 3 sekundy i znalazłem to: http://business.skyscanner.net/portal/en-G...cumentation/Api Gdybym wiedział że mam szukać "skyskanner API" to pewnie też bym szybko znalazł. Nie wiedziałem czego szukać dlatego napisałem forum. Dzięki. EDIT: Widzę, że słaba ta wyszukiwarka bo wcale nie pokazuje niektórych lotów, a już na pewno nie tych najtańszych (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował deha21 2.03.2014, 18:06:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat wpisałem "flight api" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Szukaj dalej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostęp do takich danych jest PLATNY za każde odpytanie.
Są dwa duże systemy, które mają ogrom danych. Jednym z nich jest Amadeus, drugi chyba Worldspan GDS. Powiem Ci, że temat jest trudny. Aby to ogarnąć trzeba mieć duże zaplecze:). Zobacz tez MerlinX i tom24... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uważaj z tym projektem ponieważ google w swojej wyszukiwarce chce zaimplementować porównywarkę lotów
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:50 |