|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Mam pytanko.
Jak zrobić do powyższego kodu, by zmieniało w tabeli users kolumny user_portfel dodawało odpowiednią ilość pieniędzy w zamian za SMS? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%)
|
Masz przecież ładnie opisane:
Wstaw w tym meijscu update swojej bazy jak na przykładzie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Masz przecież ładnie opisane:
Wstaw w tym meijscu update swojej bazy jak na przykładzie. OK. Ustawiłem, aby pobierało samemu ID usera, ale nie wiem jak zrobić funkcję do tego, by przekazywała x piieniędzy w zależności jaki nr wybierze Zrobiłem takie coś: Kod function wpln() { w pliku config.phpif($_POST['numer'] == 7055) { echo '10'; } else { echo''; } if($_POST['numer'] == 7136) { echo'15'; } else { echo''; } if($_POST['numer'] == 7255) { echo'20'; } else { echo''; } } Kod mysql_query("UPDATE users SET user_portfel = user_portfel + wpln(); WHERE user_id = '{$user_data['user_id']}'"); w pliku index.phpGdy zwróci wiadomość z poprawnym kodem, powinno dodać wpln, lecz tego nie robi. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Co to w ogóle za składnia? Podstawy się kłaniają.
Funkcja wpln jest bezużyteczna. Czemu? Pomijając samą składnie to właśnie przez to, że wyświetla zamiast zwracać wartości, nie użyjesz jej w ten sposób jak próbujesz w zapytaniu. Zacznij od przepisania tej funkcji z użyciem return z użyciem argumentu $numer, a nie odwoływaniem się do tablicy $_POST i zwracaj int lub float, a nie liczby jako string. Potem pójdziemy dalej. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 9 Dołączył: 28.04.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
OK. Ustawiłem, aby pobierało samemu ID usera, ale nie wiem jak zrobić funkcję do tego, by przekazywała x piieniędzy w zależności jaki nr wybierze Zrobiłem takie coś: Kod function wpln() { w pliku config.phpif($_POST['numer'] == 7055) { echo '10'; } else { echo''; } if($_POST['numer'] == 7136) { echo'15'; } else { echo''; } if($_POST['numer'] == 7255) { echo'20'; } else { echo''; } } Kod mysql_query("UPDATE users SET user_portfel = user_portfel + wpln(); WHERE user_id = '{$user_data['user_id']}'"); w pliku index.phpGdy zwróci wiadomość z poprawnym kodem, powinno dodać wpln, lecz tego nie robi.
Nie chce mi się sprawdzac błędów w zapytaniu, masz prawie gotowca, główkuj w razie czego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 00:29 |