![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przez api youtube iframe dodaje sobie filmik z youtube. To wszytko pieknie dziala. Probuje jednak by filmik od razu sie ladowal w fullscreen. Poniewasz youtube api tego nie obsluguje, wyczytalem ze to sie robi poprostu przez js. Szukalem w necie roznych rozwiazan i nie moge w kodzie odpalic fullscreen....
Przykladowo taki kod: Kod if (el.requestFullScreen) { el.requestFullScreen(); } else if (el.mozRequestFullScreen) { console.log('jestem'); el.mozRequestFullScreen(); } else if (el.webkitRequestFullScreen) { el.webkitRequestFullScreen(); } No i pomimo, ze el.mozRequestFullScreen istnieje, to funkcja el.mozRequestFullScreen(); nie wyswietla filmu w fullscreen. Nic sie nie dzieje.... Bawil sie ktos czyms takim? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod który wkleiłeś odnosi się do API html5 , niestety za jego pomocą nie da się manipulować filmami za embedowanymi z YT ( sam się męczyłem nad tym 3 tyg. aż w końcu wybiłem klientowi z głowy automatycznie otwieranie an fullscreen).
Innymi słowy (przynajmniej w/g mojej wiedzy na dzień dzisiejszy) nie da się z YT zrobić tego co chciałbyś uzyskać. |
|
|
![]()
|
|
Doszedlem do podobnych wnioskow. Troszke szukalem i piszą, że sie nie da. User musi sam kliknac by to zrobic.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale chodzi ci o full ekranu przegladarki czy o full ekranu monitora??
bo są dwie możliwości. |
|
|
![]()
|
|
fullscreen youtue.
Masz film na yuotube, klikasz na nim fullscreen. Chcialem zrobic to automatycznie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli player jest flashowy, to wynika to z restrykcji:
The ActionScript that initiates full-screen mode can be called only in response to a mouse click or keypress. If it is called in other situations, it will be ignored (in ActionScript 2.0) or throw an exception (in ActionScript 3.0). Podobnie jest w HTML5 Fullscreen API. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A może coś takiego?
$('ytplayer').attr('width', $(window).width()); $('ytplayer').attr('height', $(window).height()); + http://stackoverflow.com/questions/7615380...a-youtube-embed |
|
|
![]()
|
|
Cytat A konkretnie + ktory post z tego linku? Bo jakos zaden mi nie pasuje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 16:55 |