![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze pytanie: Jak zablokować możliwość ściągnięcia?
Jedyny sposób jaki przychodzi mi do głowy to podać src do skryptu który wypluwa strumień z zabezpieczeniem przed wejściem bezpośrednim. Pytanie drugie: Czy korzystając z HTML5 jest jakiś sposób aby dowiedzieć się, czy klient obejrzał film do końca? -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad. 1.
Takie rozwiazanie jest jakimś utrudnieniem przed sciaganiem. Jednak wystaczy pierwszy lepszy ripper np. HTTPripper i film jest u usera. Ad. 2 http://www.w3.org/TR/html5/embedded-conten...ent-media-ended Zapoznaj sie z "ended" - movieEl.onended lub $(el).on('ended', function(){}) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki werdan.
Ad. 1. Takie rozwiazanie jest jakimś utrudnieniem przed sciaganiem. Jednak wystaczy pierwszy lepszy ripper np. HTTPripper i film jest u usera. Wiem wiem jednak jako-takie zabezpieczenie jak się okazało jest potrzebne. Czy wie ktoś może, czy ten odtwarzacz HTML5 da się jakoś rozwijać? Czy da mu się może dodać przycisk z wyborem rozdzielczości itp? Ten post edytował Adi32 10.02.2014, 15:55:35 -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu znajdziesz pare ciekawych rzeczy a propos html5 video.
http://www.inwebson.com/html5/custom-html5...ls-with-jquery/ Rozdzielczości chyba nie da sie zmienić, musisz mieć film w rożnych rozdzielczościach i przełączać 'source' ... chyba ![]() |
|
|
![]()
|
|
Co do odnośnika 1: Czy ktoś się orientuje, jak w sposób w miare profesionalny zabezpieczyć plik przed pobraniem? Lub ukryć URL?
Do tej pory jako url pliku dawałem plik php który wypluwa strumień ale teraz to nie działa. Używam playera jwplayer i hostuje na AWS S3 (z możliwością CloudFront i strumieniowania RTMP jeśli to może w czymś pomóc ale jest droższe). Wiem, że marne szanse, że ktoś się z tym spotkał ale warto napisać. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:27 |