Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> nakladka do ado.net ?
peter13135

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć. Czy znacie jakieś godne polecenia nakładki / biblioteki usprawniające korzystanie z ADO.NET? Nie wiem czy takie coś istnieje, czy muszę sam sobie coś takiego napisać. Szukałem w google i nic nie znalazłem, co mnie trochę dziwi.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
widmo_91

-----

entity Framework, nHibernate?
+Quote Post
peter13135

-----

Nie o to mi chodzi - to co przedstawiłeś, to ormy, czyli już coś innego niż mi potrzeba. W aplikacji którą robię nie będę korzystał z ormów, bo takie mam odgórne wymagania. Będziemy klepać zapytanka ręcznie. Większość logiki ma być w bazie danych. Żeby wywołać jakąś procedurę sql'ową mapowanie relacyjno-obiektowe nie będzie raczej potrzebne, .
Aby w każdej metodzie nie łączyć się z bazą, podając connection stringa, zaoszczędzić sobie pisania i nie powielać tego samego warto było by opakować to całe ADO.NET w jakąś klasę,. Wiem, że takie coś można zrobić samemu (kiedyś w php zrobiłem sobie "obudowanie klasy mysqli" - nawet bindowanie sam zrobiłem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) - wtedy jeszcze nie znałem PDO). No ale... wydaje mi się, że to może być dość popularny problem, więc może są już do tego jakieś przetestowane gotowce.

Ten post edytował peter13135 5.02.2014, 22:21:11
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:06