![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć. Mam pytanie. Czy jest możliwość odświeżenia komuś strony jakimś kodem? Ogólnie chcę coś takiego zrobić, że potencjalny klient wchodzi na stronę, a ja w tym czasie coś zmieniam na niej i klikam przycisk refresh, czy jest możliwość, aby mu się odświeżyła ze skryptu?
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Można. Klient AJAXem sprawdza jakiś skrypt/plik i jeśli znajdzie w nim odpowiednią wartość - odświeża stronę. Ty, by wymusić refresh u klienta, wprowadzasz do pliku odpowiednią wartość, która spowoduje odświeżenie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przykład można? Ajax czy może być jQuery?
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co ma piernik do wiatraka? Możesz nawet natywnie w JS to napisać. http://api.jquery.com/load/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2014 Skąd: Z Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem. Prowadzę stronę internetową, na której raz na jakiś czas aktualizuję terminy z aktualnymi kursami. Zauważyłem, że część użytkowników nie widzi moich zmian. Wczytuje się im stara wersja strony. Jakim kodem mogę wymusić odświeżenie strony, ewentualnie wyczyścić pamięć przeglądarki (nie wiem czy to w czymś pomoże). Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
-------------------- Zapraszam na stronę szkoły latania 4dheli.pl.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu bardziej wg mnie chodzi o cache. Wydaje mi się, że trzeba by wysłać choć raz nagłówek http z no-cache w celu odświeżenia zawartości strony no chyba, że strona ma jakiś swój własny cache wtedy np cmsy mają coś w stylu "wyczyść cache".
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w linku ktory podalem jest 2 parametr true/false cache/nocache
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:43 |