![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukałem w postach na forum ale nie znalazłem odpowiedzi. Piszę formularz w którym wpisujemy adresy z bazy danych. W oddzielnych polach ulica, miasto, kod, powiat i województwo. Używam do tego pluginu Autocomplete. Zrobiłem już podpowiedzi i działa, lista ulic zawęża się po wpisaniu miasta do tych które w danym mieście się znajdują, ale mam problem z uzupełnieniem reszty pól na podstawie danych które już są wprowadzone czyli wpisuje miasto następnie wpisując ulicę np trzy znaki wybieram z listy ulicę która mnie interesuje i po jej wybraniu żeby automatycznie uzupełniło wszystkie pozostałe pola i tego nie robi. Nie wiem jaki kod do tego użyć bo narazie wszystko co znalazłem i testowałem nie działa. Główny problem to jak przekazać do skryptu to co zostało wybrane z listy bo cały czas przekazuje to co było wpisane w polu input.
Ten post edytował mariio81 2.02.2014, 13:10:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat wybieram z listy ulicę która mnie interesuje i po jej wybraniu żeby automatycznie uzupełniło wszystkie pozostałe pola i tego nie robi. A niby jakie inne pola ma ci automatycznie wypelnic po wybraniu ulicy? Bo chyba nie masz na mysli kodu, powiatu i wojewodztwa, ktore sie mają nijak do ulic.To raz Dwa: pluginow autocomplete jest cala masa. Byloby milo jakbys napisal o ktorym mowisz Trzy: byloby milo jakbys podal kod. SKad mamy wiedziec czemu nie dziala, skoro nie znamy kodu i nie wiemy co (nie)napsules |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytaj całe zdanie
Cytat ale mam problem z uzupełnieniem reszty pól na podstawie danych które już są wprowadzone czyli wpisuje miasto następnie wpisując ulicę np trzy znaki wybieram z listy ulicę która mnie interesuje i po jej wybraniu żeby automatycznie uzupełniło wszystkie pozostałe pola i tego nie robi. i to wystarczy bo jak mam miasto i ulicę to juz powinno wystarczyc do wypełnienia pozostałych pól. Co do pluginu to użyłem tego http://api.jqueryui.com/autocomplete/ co do kodu to próbowałem coś takiego bo z autocomplete to nie wiem jak to poskładać
Użyłem tu zdarzenia change ale ono przesyła do skryptu nie to co wybrałem z listy tylko to co było wpisane w input. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Czytaj całe zdanie Przeczytalem cale zdanie. Tak sie sklada ze podstawowke skonczylem.Nadal nie kumam o jakich polach mowisz. Jak pisalem, ulica nie jest potrzebna do kodu, powiatu i wojewodztwa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cytat nie to co wybrałem z listy tylko to co było wpisane w input. No bo pobierasz z inputa a nie z listy, wiec skad te zdziwienie?var inputulica = $('#ulica').val(); To jest input a nie lista Musisz sie podpiac pod zdarzenie AUTOCOMPLETE, ktore odpowiada za wybor pozycji z listy. W dokumentacji na pewno jest o tym wspomniane |
|
|
![]()
|
|
Udało mi się to ogarnąć w autocomplete i teraz działa tak jak powinno. Temat do zamknięcia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:15 |