![]() |
![]() |
--anderson-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam problem z wyborem pierwszego rekordu w pętli while. Generalnie wskazanie konkretnego rekordu gdzieś w środku pętli nie stanowi problemu. Do wyboru rekordu stosuje:
W przypadku gdy tę metodę chciałbym zastosować do pierwszego rekordu to niestety nie działa.
Tu pojawia się drugie pytanie, czy istnieje możliwość wewnątrz pętli, dla tych wybranych rekordów stworzyć nowe funkcje, np. SELECT * FROM tabela WHERE ... ORDER BY ... P.S Ważne jest to dla mnie aby ten pierwszy rekord był wewnątrz $body bo do wyświetlania rekordów używam jquery masonry. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed tym kodem
i wtedy
Jeśli dobrze Cie zrozumiałem. |
|
|
--anderson-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wielkie dzięki, poukładane tak jak miało być.
Teraz to drugie pytanie, czy wewnątrz
Można zrobić osobną pętle?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, że możesz
|
|
|
--anderson-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam coś takiego i wyskakuje mi błąd składni przed funkcją $query1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje średnika po ' a przed $query1
|
|
|
--anderson-- |
![]()
|
Goście ![]() |
tak, wyłapałem to, ale mimo wszystko gdzies coś źle zrobiłem, bo w miejscu drugiej pętli przerwana zostaje ta główna.
|
|
|
--anderson-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ktoś wie w czym tkwi błąd? W miejscu nowego zapytania urywana jest główna pętla, a poza tym nowe zapytanie nie reaguje w ogóle na polecenie WHERE. |
|
|
--anderson-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rozwiązane!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |