![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem, a głowię się już z nim parę godzin i nie mogę skonstruować najprostszej formy SimpleXML ;| Mam plik acl.XML, który wyglądaj następująco:
przy użyciu SimpleXML z pozycji skryptu PHP chciałbym do tego pliku dodać następującą linijkę:
Kiedyś robiłem coś podobnego i znalazłem taki skrypt, ale za żadne skarby nie mogę go dobrze przerobić:
Niestety, wywala mi błędy: Kod Warning: SimpleXMLElement::addChild() [simplexmlelement.addchild]: Cannot add child. Parent is not a permanent member of the XML tree in D:\WebServ\httpd\acc2\mta.php on line 12 Fatal error: Call to a member function addAttribute() on a non-object in D:\WebServ\httpd\acc2\mta.php on line 13 Mimo nie łatwego zadania proszę kogokolwiek o poświęcenie mi chwili. Pozdrawiam. Ten post edytował playdewu 20.01.2014, 17:02:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten element
chcesz dodać do elementu
? Można to chyba zrobić trochę prościej niż w Twoim skrypcie:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okej, troszkę Twój kod sobie przerobiłem dodając pole z nickiem, używając funkcji foreach:
Nie wiem gdzie popełniłem błąd ale funkcja $nicky nie pobiera mi nicku wpisanego wcześniej w pole i zamiast
otrzymuję
Ten post edytował playdewu 20.01.2014, 18:19:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego, że używasz pojedynczych cudzysłowów, więc to:
'user.$nicky' jest traktowane dosłownie. Zamiast tego użyj podwójnych cudzysłowów: "user.$nicky" albo konkatenacji: 'user.' . $nicky |
|
|
![]()
|
|
Głupi ja (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Dziękuję ślicznie za pomoc, już byłem pewien, że nikt nie zechce mi dzisiaj pomóc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru. Wie ktoś może dlaczego to niedziała? ;/
Ten post edytował playdewu 20.01.2014, 18:27:49 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No i znów wyłożyłem się na tym samym.
A byłem pewnien, że próbowałem i z takimi cudzysłowami (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jeszcze jedno pytanko: W jaki sposób wywołać pojawienie się obrazka obok po kliknięciu w którąś z opcji? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:56 |