![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Co chce zrobic: Chce przypisac przyciskowi radio zmienna a nastepnie wyswietlic sume tych zmiennych Szczegolowy opis dzialania Mam dwie grupy przyciskow radio. Osoba zaznacza pole w pierwszej grupie i w tym momencie zmiennej "sect1" przypisana jest odpowiednia wartosc ( np: 100 ) Nastepnie osoba zaznacza pole w drugiej grupie i w tym momencie zmiennej "sect2" przypisana jest odpowiednia wartosc ( np: 200 ) Na koncu chce aby te wartosci byly zsumowane ( 100 + 200 ) i wyswietlil sie wynik 300 Czego bym nie chcial (o ile to mozliwe) Korzystania z "value" w radio. Wartosci z "value" maja byc przeslane dalej i roznia sie one od tych ktore chce dodawac Moj niedzialajacy kod
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może tak? edit: w sumie niedokładnie wcześniej przeczytałem opis, a jedynie poprawiłem Twój kod. Jeśli chcesz, aby na końcu liczyło Ci sumę wszystkich radio, to na końcu zrób coś takiego: Ten post edytował Daimos 17.01.2014, 18:42:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za pomoc jednak cos nadal mi nie dziala.
Przepraszam ale moja wiedza na temat javascript/jquery jest niewielka to tez dla testu wrzucilem czysty kod (myslalem ze moze jakas wtyczka jquery haczy ) na nowa strone jednak nadal nie widze w divie wyniku Tutaj strona Link |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 22 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mistrzem JQuery nie jestem ale mam nadzieje że zrozumiesz przykład. W przykładzie specjalnie dałem jeden input o wartości nie będącej liczbą abyś nie zapomniał w swoim kodzie zabezpieczyć się przed taką ewentualnością. Dodatkowo będziesz musiał sobie selector w JS poprawić ale wydaje mi się że z tym to już sobie sam poradzisz. Kod wydaje się być jasny także nie będę go tłumaczył.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może coś w ten deseń (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) =>http://jsbin.com/OLORuKAh/5/edit
Ten post edytował owca_82 17.01.2014, 20:54:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 22 Dołączył: 10.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Up
Zaznacz u siebie jakiś radio button z drugiego wiersza. Pojawi się piękny "NaN". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Up masz racje już poprawiłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 20:42 |