![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam was wszystkich,
Mam mały problem z dodawaniem elementu na samym początku tablicy. Wiem o takich funkcjach jak: array_merge oraz array_unshift. Więc robię tak:
W sumie 'prawie działa', tylko na koniec tablicy dopisuje mi dodatkowe wartości, których nie wprowadzam. O to przykład tablicy:
Dziękuję za pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie było go czasem juz wcześniej?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif)
Czy tak ciezko zajrzec do manuala i zobaczyc jak sie uzywa danej funkcji?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) http://pl1.php.net/array_unshift Na chwile obecna ty uzywasz jej źle. MANUAL nie gryzie. przenosze na przedszkole ps: ale co sie dziwic autorowi, jak nawet osoby odpowiadajace do najbystrzejrzych nie naleza (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh.. tyle robicie zachodu a wstyarczyło napisać: '&$array'... zwykłe przeoczenie...
|
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif)
O rety.... podsuniesz manual pod nos i to jeszcze za malo :/ Zobacz co zwraca twoja funkcja i przjrzyj sie przykladom w manualu do ktorego dalem ci bezposredniego linka (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) |
|
|
![]()
|
|
Jak pisałem tutaj to chyba znaczy że nie zauważyłem co zwraca ta funkcja, tak to bym nie pisał...no cóż, nie każdy jest empatyczny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to może inaczej, bo widzę, że nawet nie zajrzałeś do manuala, do którego dostałeś linka podanego jak na talerzu. Wklejam Ci przykładowy kod, który można tam znaleźć. Porównaj go ze swoim kodem i zobacz gdzie masz błąd.
Ten post edytował sowiq 15.01.2014, 16:21:22 |
|
|
![]()
|
|
Robisz teoretycznie za programiste. Powinienies wiec umiec wyczytac w bardzo czytelnej dokumentacji, jak wywolywac funkcje. Tu naprawde nie chodzilo o nic skomplikowanego.... w manualu nawet sa podane przyklady uzycia, ktore na pierwszy rzut oka pokazują, ze robisz to źle.
Na dodatek skierowalem cie z bezposrednim linkiem do manuala bys spojrzal ponowanie a nawet mimo to, nie zrobiles tego.... Naprawde uwazasz ze na tym polega programowanie? Naprawde uwazasz ze to jest problem z brakiem empatycznosci? I nie, nie sprawia mi radosci "znecanie" sie nad tobą. Ale moze jak teraz dostaniesz lekki ochrzan, to nastepnym razem przestaniesz strugac lenia. |
|
|
![]()
|
|
Parę postów wyżej napisałem: 'Eh.. tyle robicie zachodu a wstyarczyło napisać: '&$array'... zwykłe przeoczenie...'
więc chyba zauważyłem... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak jak widać, czasem nie wszystko da się zauważyć. |
|
|
![]()
|
|
A wiesz co jest najlepsze? Ze ty nadal nie wiesz o czym ja mowie i ze nadal masz bledny kod.... Tu naprawde nie chodzi o zadne '&$array'... Juz ci pisalem na co masz zwrocic uwage....
Dobra niewazne. Twoja sprawa. |
|
|
![]()
|
|
Ja już poprawiłem swój kod (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) tylko piszę, że przeoczyłem to(podkreślenie, kursywa i boldowanie): 'int array_unshift ( array &$array , mixed $value1 [, mixed $... ] )' i nie były mi potrzebne żadne przykłady (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 05:54 |