![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Pytanie dotyczy zmiennych obiektowych w szablonach smarty. Mam klase ktora tworzy system zakladek. Nie ma problemu jezeli tworze te zakladki bezposrednio w skrypcie php.
Dziala bez zarzutu. Niestety torche nieelegancko przy zastosowaniu Smarty. W zwazku z tym mam pytanie w jaki sposob zrobic to w szablonie tpl. W materialach ktore przegladalem jest to dosyc skapo opisane. Tlumaczenie rzseattle.piwko.pl manuala tez niewiele mowi. Moze ktos robil juz cos podobnego ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2004 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3 razy czytałem i nie rozumiem o co chodzi w pytaniu.. możesz łopatologicznie ? :-)
Dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak , w ten sposob dziala.
Cytat(DeyV @ 2004-11-06 11:43:20)
Tylko mi chodzi raczej o cos takiego Dokladnie pytanie brzmi : Czy mozna deklarowac zmienne obiektowe w szablonie Smarty , tak jak powyzej ? Czy moze trzeba w szablonie otworzyc sekcje kodu php zadeklarowac sobie zmienna obiektowa , przypisac co trzeba , zamknac sekcje php ? -------------------------------------------------------------------------------------------- Poki co , to zrobilem to tak
szablon I dziala . Jednak gdy przed wywolaniem metody dodaj('cos') , chce ustawic jakies pola obiektu $obiekt.
Pojawia sie problem. Wyskakuje blad skladni "invalid atribute name '=' " Dlaczego nie moge uzywac '=' ? Ten post edytował gaza 7.11.2004, 12:10:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:37 |